Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sørg for optimale forhold i dit hobbyrum

Det er fantastisk at have en hobby – faktisk, er det en af de ting som alle folk bør have mindst én af.

En hobby kan være med til at give lidt ekstra overskud i hverdagen. Hobbyer ligger udenfor studie- eller arbejdsliv og er små pusterum fra hverdagens stress og jag: Et lille stykke tiltrængt frihed, om man vil.

Men netop fordi hobbyer har så stor betydning for psykisk velvære, er det vigtigt at opretholde den rette motivation til at udfolde de kreative egenskaber. Dette kan være svært hvis ikke det fysiske rum omkring dig er med til at danne de optimale rammer for din hobby.

Derfor er der i denne artikel samlet en række tips til hvordan du kan transformere rummet omkring dig og ikke blot gøre din hobby til en del af hjemmet, men gøre hobbyrummet til en lille kreativ oase.

Skab et rum til din passion, og hold det pænt!

Det er vigtigt for dig selv og din hobby at miljøet omkring dig ikke er med til at modarbejde din hobbyglæde, men derimod fordre den. Denne fordring kan tage mange former, og kan kræve detaljeret planlægning eller blot små ændringer i dine vante omgivelser.

Det vigtigste er dog, at du har et fast rum hvor din hobby kan udøves. Dette kan være den lille krog i stuen hvor du strikker om aftenen, værkstedet hvor du bygger smukke sættekasser eller dit eget lille galleri hvor du med lærred og pensel skaber unikke kunstværker. Et sted der er dedikeret dig og din hobby.

Selvom der er en generel stereotypisk antagelse om at kreative genier trives i kaos, fremmer det ikke just den kreative glæde, når man ikke kan finde den rette hammer til sit byggeprojekt. Hold derfor hobbyrummet rent og ryddeligt! Du kan rode på livet løs alle andre steder i hjemmet, men i hobbyrummet er det gavnligt at benytte sig af alt lige fra kasser med klare labels til faste hylder, så der altid er systematisk orden i dine arbejdsgenstande.

Sørg for den rette belysning

Forkert belysning kan have en stor indvirkning på din hobby – og selvom man her kunne fristes til at tro der er tale om ”jo mere lys, jo bedre” er det modsatte tilfældet.

Har du det bedst med dæmpet belysning, så sørg endelig for dette – er du derimod mere tilpas med at sidde i et teaterspotlight af sollys og lamper, så støt endelig din indre diva.

Eksperimenter med hvilken belysning der er den helt rette ”arbejdsbelysning” for dig, ved at prøve dig frem – måske er du typen der arbejder bedst når de tynde hvide gardinerne er trukket for og der er en naturlig dæmpet belysning? Eller måske skal du i stedet have tyk mørklægning? Se her for at få ideer til hvad der passer bedst til dit hobbyrum.