Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Billigt nyt badeværelse: Sådan sparer du op mod 100.000 DKK på det nye badeværelse

Nye badeværelsemøbler – herunder sættekasser og badeforhæng – kan give helt nyt liv til badeværelset. Men nogle gange er lidt indretning ikke helt nok til at pifte det gamle badeværelse op, og i så fald kræver det et nyt badeværelse. Men hvis ikke man er varsom med budgettet og selv laver noget af arbejdet, kan et nyt badeværelse blive en dyr fornøjelse.

Derfor afslører vi i denne guide, hvordan du kan spare op mod 100.000 DKK på renoveringen af badeværelset. Det kræver hverken, at du selv laver alt arbejdet, eller at du bruger en underlødig håndværker.

Spar op til 100.000 DKK ved at bestille arbejdstimer fremfor totalentreprise

Hemmeligheden i at spare op mod 100.000 DKK på det nye badeværelse er meget enkel: det handler om at købe arbejdstimer hos håndværkeren i stedet for at købe totalentreprise for renoveringen af badeværelset. Det kræver naturligvis en smule mere arbejde i forhold til blot at købe totalentreprise, men man kan med al rimelighed sige, at det er besværet værd, når man kan spare op mod 100.000 DKK på at bestille arbejdstimer i stedet for totalentreprise. Hvis du desuden kunne tænke dig et prisoverslag på opgaven, kan du benytte dig af Badevaerelsepriser.dk. Sådan gør du:

  1. Lav præcis og detaljeret plantegning af både dit nuværende og dit ønskede badeværelse. Du kan i princippet bruge blyant og millimeterpapir, og hver centimeter på papiret bør svare til 20 cm i virkeligheden. Det vil sige et 1:20 størrelsesforhold. Lav plantegningen fra alle vinkler: ovenfra og fra alle sidevinkler.
  2. Indhent tilbud på arbejdstimer fra mange forskellige håndværkere og vedlæg detaljerede fotos af badeværelset, en indskanning af plantegningerne samt detaljerede informationer om hvad du vil have lavet på badeværelset. Sørg for, at du får tilbud for antal arbejdstimer Vi anbefaler, at du forsøger at indhente tilbud fra selvstændige, små håndværkerfirmaer, da de typisk er billigere end de store enterprisefirmaer.
  3. Dan dig et overblik over alle materialer, du skal bruge, og køb dem i en lavpris byggemarked.

Som du kan se ved ovenstående, kræver det lidt mere arbejde af dig, fordi du skal vide, præcis hvad du vil have lavet på badeværelset, indkøbe materialer samt indhente tilbud. Ikke desto mindre er det efter vores mening tiden værd.

Hvad må du selv lave på badeværelset?

Der er naturligvis også yderligere penge at spare, hvis du selv laver noget af arbejdet, fordi du dermed sparer den tilsvarende timeløn til håndværkeren. For eksempel er det oplagt selv at lave nye klinker.

Dog er der jævnfør Byggereglementet begrænsninger for, hvad du selv må lave. For eksempel skal alt VVS- og el-arbejde udføres af henholdsvis en autoriseret VVS-installatør og autoriseret elektriker. Skal du have lavet ændringer eller tilføjelser til VVS- eller el-installationer, skal du således have en professionel ud.